Снимка БулфотоНапрегнат и вълнуващ работен ден се очертава за депутатите в

...
Снимка БулфотоНапрегнат и вълнуващ работен ден се очертава за депутатите в
Коментари Харесай

Депутатите изслушват Стефан Янев в Народното събрание, Гешев също е поканен

Снимка Булфото

Напрегнат и трогателен работен ден се очертава за депутатите в Народното събрание. Парламентът ще изслуша премиера Стефан Янев за завареното от служебното държавно управление финансово и икономическо положение на страната. Искането е на Българска социалистическа партия за България. 

Вицепремиерът Атанас Пеканов също ще пристигна в Народното събрание. Неговото чуване е по отношение на модифицирания План за възобновяване и резистентност. В дневния ред е включено и чуване на министъра на стопанската система Кирил Петков за положението на Българската банка за развиване.

Очаква се и зслушване на КЕВР за цената на водата за интервала 2022-2026 година От Изправи се БГ! Ние идваме! са обезпокоени от тревожните данни в бранша и упорстват да се дадат повече пояснения на българските жители.

В дневния ред на депутатите е и план на решение за внасяне на отчет от основния прокурор по отношение на активността на Бюрото за отбрана на очевидците за интервала от 1 януари 2020 до 30 юни 2021 година

В програмата следва и чуване на министъра на стопанската система Кирил Петков, който ще приказва по отношение на Българска банка за развиване - положение на банката и тактика за развиването с съществена задача да оказва помощ на дребните и междинни предприятия.

По искане на Христо Иванов и група народни представители в Народното събрание би трябвало да пристигна и основният прокурор Иван Гешев. Към него има питания по отношение на Бюрото за отбрана към държавното обвиняване. Това е заложено като точка пета от дневния ред.

Иначе продължава напрежението сред изпълнителната власт и прокуратурата. Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е безапелационен, че Иван Гешев не извършва отговорностите си и би трябвало да напусне поста. След импортиран от него сигнал правосъдният министър Янаки Стоилов внесе във Висшия правосъден съвет (ВСС) предложение за освобождението на обвинител номер едно. Висшите кадровци обаче оставиха настояването без разглеждане, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР